5 Ağustos 2008 Salı

Herkesin gözü önündeki yurt, nasıl "kaçak" oluyor?


Güngören’de trafiğe kapalı bir yolda, insanların en kalabalık bir saatte konulan bomba 18 can aldı; kadın, yaşlı, çocuk, doğmamış bebek…

Faili kim?

Şu örgütten, bu örgütten… Kısaca teröristler.

Konya’da da bir patlama oldu. Bu patlayan bomba değil, gazdı.

Burada da 18 kişi can verdi. Hepsi çocuk, hepsi 8-16 yaşlarında kız çocuğu.

Faili kim?

Bilen yok.

Yurdun banyolarına sıcak su sağlayan mutfaktaki ısıtıcı binanın dışında bulunan LPG ile çalışıyordu. Ancak bu ısıtıcıya gaz akışı sağlayan LPG borusu belirlenemeyen bir nedenle yerinden çıktı. Öğrencilerle birlikte sabah namazı için uyanan ve gaz sızıntısının farkına varan bir yurt görevlisinin elektrik düğmesine basmasıyla birlikte yurtta büyük bir patlama meydana geliyor, bina çöküyor ve 18 ana kuzusu enkaz altında can veriyor.

Müftü, kız yurduna “kaçak” diyor.

Milli Eğitim Müdürü “İzin alınmadan faaliyet gösteriyormuş” diyor.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, “Kaçak Kuran kursunun bizimle ilgisi yok” diyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay “Cenaze için gerekli ceset torbaları, cenaze araçları, tabutlar olay yerine gönderildi. Devlet her türlü tedbiri aldı” diyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, “incelemelerde bulunmak üzere” Konya’nın Taşkent ilçesi Balcılar beldesine gidiyor.

18 kız çocuğu melek olup uçtuktan sonra, devlet her türlü tedbiri alsa ne olur, almasa ne olur? Sağlık Bakanı Devlet Bakanı olay yerinde “incelemelerde bulunsa” ne olur, bulunmasa ne olur?

Olaydan sonra bir Konyalı, tv ekranlarında şöyle diyor: “Süleymancılar’ın Konya’da 90 tane kaçak Kuran kursunun olduğunu bilmeyen yok… Bugüne kadar hiçbir kurum, hiçbir yetkili bu konuda hiçbir çaba göstermedi. Yine Konya’da devletin 330, cemaatlerin 400 Kuran kursunun olmasının da nasıl bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzun göstergesi.”

Ülkede bunun gibi kaç tane kaçak cemaat kursu var, yurdu var, sayısını bilen yok.
18 yavrucak, melek olup uçtuktan sora “Devlet her türlü tedbiri aldı” diyeceğinize, bu kaçak kursları tespit edip kapatmak devletin görevi değil mi? Siz yapmayacaksınız bu denetimi de, kim yapacak?

Daha yaşları 8, 9, 12,16…

Kim topluyor bu küçücük çocukları bir yurda, niye topluyor? Daha onlar kendi iradeleriyle karar verecek, yaşam biçimi seçecek durumda değiller ki… Onlar saf, temiz, umutları, hayalleri, gelecekleri olan yavrular.

Amaç ne olursa olsun; küçücük de olsa vicdan sahibi olan hiçbir insan böyle bir katliama, böyle bir anlayışa seyirci kalmamalı.

1 yorum:

gaykedi dedi ki...

Fethullah Gülen katillere müm’in, ölen çocuklara sadaka "demiş".


“Hayır, boşa gitmedi kurbanlarınız,

Milletimiz için sadaka oldu o güzel evlatlarınız.

Sabır ve rıza göstermeniz neticesinde,

Mahşerde ellerinizden tutacak, kurban verdiğiniz çocuklarınız!”